• 0 Items - 0.00лв.
    • Количката е празна
stoic-i

Стоицизмът ни предизвиква да преценим какво наистина искаме и какво бихме предпочели да избегнем. Той ни учи да пренасочим своето внимание към правилни желания, откроявайки по-ясно положителните емоции, които ще се появят. Така ще постигнем емоционалната стабилност, която ще ни помогне да преодолеем предизвикателствата, които стоят на пътя на нашето щастие.

Матю Дж. Ван Натта

Стоицизмът ни учи да имаме ясен поглед, за да можем да правим възможно най-добрите избори. Ако се научим да се доверяваме на своята способност да се справяме с проблемите, бездействието и липсата на решения престават да бъдат пречка.

Матю Дж. Ван Натта

Стоицизмът е тук за всички нас, показвайки ни, че всички човешки същества са едно семейство и всеки един от нас заслужава любещо уважение.

Матю Дж. Ван Натта

Ако искате да видите красотата на едно цвете за един ден, откъснете го и го сложете във ваза. Ако искате да се любувате на тази красота през целия сезон, по-добре засадете градина. Хората често пъти преследват изживявания, опитвайки се да контролират неща от своето най-близко обкръжение и хората около себе си, надявайки се да получат дори мъничка искрица радост. Това е същото като с откъсването на цветето: може да получите нещото, което искате, но не можете да го запазите. Ако вместо това търсите трайно щастие, подредете правилно това, което е вътре у вас, а не нещата около вас. Не само ще изпитате радост, спокойствие, добронамереност и още много други положителни емоции, но ще изпитвате тези емоционални състояния през цялото време.

Матю Дж. Ван Натта

Модерен пътеводител в стоицизма