Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от „Кръстницата“ на Силициевата долина - Издателство Асеневци
   
Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от „Кръстницата“ на Силициевата долина
zoom Увеличи изображението

Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от „Кръстницата“ на Силициевата долина

Цена: 19.95 лв.
+ 2.90 лв. за доставка
ISBN: 978-619-7356-71-7
Автор: Естер Войчицки
Корица: Мека
Страници: 304
Формат: 143 х 215 мм
Година на издаване: 2019
Издател: Асеневци
Количество: 

Анотация

Майка на три дъщери, водещи личности в своите сфери, наричана „Кръстница“ на Силициевата долина и вдъхновяваща преподавателка. Естер Войчицки води революция в начина, по който възпитаваме следващите поколения.

Нейните методи на възпитание, наричани ТРИК, са познати в цял свят. Благодарение на тях се оформят мислещи, мотивирани и креативни личности.

Неуморният дух на Естер и ценностите на ТРИК полагат основите на успешния живот на дъщерите ѝ: Сюзън, ключова част от разрастването на Google, сега е CEO на YouTube, Джанет е епидемиолог и професор по педиатрия в Калифорнийския университет, а Ан е основател и CEO на фирмата за генетични изследвания 23AndMe.

В кариерата си на преподавател по журналистика, Естер прилага методите си при обучението на студенти, сред които актьора Джеймс Франко и дъщерята на Стив Джобс – Лиса.
В тази книга Войчицки не само ни запознава със своята история, но ни учи какво е да си водещ професор, да възпитаваш в дигиталната епоха и как с 5 прости принципа можем да отгледаме самостоятелни и целеустремени личности.

Сега повече от всякога се нуждаем от креативни, независими мислители и революционери. Нека ги създадем заедно.

Съдържание

Предговор...7

Увод...14

Детството, което ви се иска да сте имали...28

Доверие
Вярвай на себе си, вярвай на детето си...51

Уважение
Детето ви не е ваш клонинг...85

Независимост
Не правете за децата си нищо от онова, което могат да свършат и сами ...114
Дайте на детето си решителност...150

Сътрудничество
Не командвай, а работи заедно с останалите...177
Децата чуват това, което правите, а не това, което казвате...209

Доброта
Доброта: показвайте я – заразна е...236
Научете детето си да проявява загриженост...264

Заключение...289

Благодарности...296

Бележки...301

За автора

Естер Войчицки, наричана още Вой, е преподавател и журналист, основател на програмата по Медийни изкуства в гимназия „Пало Алто“ в Калифорния. Участва в създаването на GoogleEdu и Google Teachers Academy и дълги години е в управлението на Creative Commons.  През 2018 г. гостува в България като лектор на фестивала WEBIT, където говори за разработения от нея метод за възпитание – ТРИК.

 

 

 

 

 

Company MAXXmarketing GmbH