Отключи ума си: Стани гений! - Технологии за супермислене и суперпамет - Издателство Асеневци
   
Отключи ума си: Стани гений! - Технологии за супермислене и суперпамет
zoom Увеличи изображението

Отключи ума си: Стани гений! - Технологии за супермислене и суперпамет

Цена: 13.85 лв.
+ 2.90 лв. за доставка
ISBN: 978-954-8898-23-2
Автор: Станислав Мюлер
Корица: Мека
Страници: 176 стр.
Формат: 143x215 мм
Издател: Асеневци
Количество: 

Анотация

Човешкият ум може да научи всичко. Въпросът е само във времето, коeто ще му бъде нужно за това - на някои им трябват само няколко часа, за да усвоят нещо ново, а на други за същото няма да им стигне и една година. 

Защо? 

Тайната се крие в степента на използване на мозъка. При нормално ниво на обучаемост човек използва около 3-5% от клетките на главния мозък. Ако този процент е по-голям, то човек усвоява нещата значително по-бързо. Талантливите хора използват около 10% от мозъчните си клетки. Как можем и ние да постигнем това? И доколко е възможно? 

Оказва се, че всеки може да стане гений! Това е възможно с използване на най-новите технологии за активизиране на мозъка и управление на процесите на мисленето. Методът на Станислав Мюлер позволява на всеки желаещ, независимо от нивото му на хипнабилност, възрастта или други фактори да премине в така нареченото „състояние на свръхобучаемост“. 

Живеем в третото хилядолетие. Времето на свръхзвуковите скорости и междупланетните полети ни дава нови възможности за развитие на човешкия ум. Ум, от който зависи абсолютно всичко!

Какво е свръхобучаемост

Както знаем, има термин „обучаемост“. Това е способността на хората да усвояват нови знания, навици и т.н. При всички хора тя е различна. И това е съвсем естествено. При това говорим за усвояване на знания не само по физика или математика, но и за умението например да продаваш леки автомобили, да караш кола, да излизаш пред публика или да участваш в състезания, да общуваш с хората и за много други неща.

Докато е жив, човек постоянно научава нови неща. В ранно детство това са навиците за ходене, говорене, моториката на ръцете и т.н.

След това човек посещава учебните заведения – учи се да пише, да запомня, изучава физика, химия, други учебни дисциплини, получава професионални знания.

При навлизането в зрелия живот се усвояват не само професионални навици, но и умения за общуване с хората, за намиране и постъпване на работа, за отстояване на правата и човешкото ни достойнство.

В зрелия живот се учим на взаимоотношения с противоположния пол, на създаване на семейство, общуване с децата си и другите роднини.

Когато децата пораснат, възниква необходимостта да разберем техните интереси и да приемем абсолютно различен стил на живот. Учим се да възприемаме своето дете като създател на собствено семейство, да общуваме с внуците и дори с правнуците си.

А можем ли да се научим да управляваме здравето си, да разбираме своя организъм и да се грижим за тялото си? 

Можем ли да култивираме в себе си любов към хората, към природата, към света и дори патриотизъм? И на това трябва да се научим! Както и на семейна икономика, на умение рационално да боравим с парите, оптимално да съчетаваме потребностите с възможностите.

Забележете, че ако се случи пропуск дори в една от изброените сфери (а в действителност, както е известно, тези сфери са много повече), то целият живот на човека може да тръгне, меко казано, на зле.

Но ако училищната програма и професионалните знания все още ни ги преподават, то всичко останало почти винаги трябва да научаваме самостоятелно.

А на мнозина не им се получава така, както биха искали.

Защо?

Защо едни ученици „хващат“ всичко, както се казва, в полет, а някои трябва да препрочитат по няколко пъти и тъпо да зубрят, изразходвайки много повече време и сили?

Защо някои от нашите познати и живеят щастливо, и сменят за година по две-три работи, при това задължително с по-висока заплата, и имат прекрасни отношения в семейството, а други тъкмо обратното: ходят на работа, където по половин година не дават заплата, мъжът (жена) им ги смята за нищо, търпят постоянно унижение, измъчват ги проблеми със здравето и с децата. Защо?

Многогодишният ми опит от провеждане на тренинги и психологически консултации ми даде възможност да разбера какво стои в основата на всички тези въпроси.

Цялата работа е в способността на подсъзнанието да се включва активно в живота ни, образно казано, в помощта, която подсъзнанието оказва на съзнанието. Или в свръхобучаемостта.

Някой се е научил да изкарва пари, без да е завършил някакви специални курсове, дори може да няма и образование, освен средното. Но разумът му се е научил и той го прави добре.

Някой се е научил да се харесва на другите, макар че е възможно в училище да е бил „грозно пате“, дори отцепник.

Някой е усвоил изкуството да общува, да преговаря. Или да ръководи хора. Или да управлява тялото си като олимпийски шампион.

На всичко това човешкият разум може да се научи.

При едни се получава по-бързо, при други по-бавно. Някои хора могат да усвоят новата си работа за два месеца, други – за две години.

Разликата в необходимото за обучение време е еквивалентна на различното включване на разума.

Ако се включват от 3 до 5% клетки от кората на главния мозък и то предимно на съзнателно ниво, това съответства на обикновена, посредствена обучаемост на един средностатистически индивид.

Ако участва по-голям процент, става въпрос за способен, надарен и дори талантлив човек. При талантливите хора се активизират около 10% от тези клетки.

Как да го постигнем?

И доколко това е възможно?

Ако си спомним, че живеем в третото хилядолетие, можем да предположим, че сега по всяка вероятност е възможно. В някои секретни лаборатории и най-вероятно някъде в Москва или Токио, но не и в Пришково или Долно нанагорнище.

Не е вярно.

Това е възможно абсолютно навсякъде, освен може би в специалните медицински заведения с ограничен достъп от типа на „палата № 6“.

В нашата страна проблемът с волевото съзнателно активизиране на по-голям обем разум навремето беше не само решен, но огласен и изключително широко демонстриран от нашия съотечественик Хасай Магомедович Алиев.

В научните кръгове това се нарича „Управляема психо-физиологическа саморегулация по метода на Алиев“, или метод „Ключ“.

За няколко занимания хората се научаваха да се наспиват за 3 часа като за 7, да си почиват за 20 минути като за 2 часа, да си променят походката, стойката, маниера на говорене и дори двойно да си повишават издръжливостта.

След като работих много години по този уникален метод, аз стигнах до извода, че ако тези феноменални по скорост процеси на обучение се приведат в система, овладяването на абсолютно всякакви навици ще бъде възможно десетки или стотици пъти по-бързо.

Така се появи технологията за СВРЪХОБУЧАЕМОСТ, с помощ­та на която човек може да развие например математическо мислене за 2-3 седмици.

Но си оставаше същият проблем, както и при доктор Алиев: задочното обучение. На тренингите хората усвояваха навика за свръхобучаемост доста добре. Дотолкова, че можеха да го прилагат, без да контактуват с мен, в най-различни сфери от живота. А задочното обучение?

Наложи ми се да променям цялата технология, да проверявам резултатността върху доброволци от експериментални групи, след това да пускам интернет бюлетин за обучение на хора, намиращи се на стотици и хиляди километри по целия свят. И едва след това дадох за печат една след друга две книги по свръх­обучаемост специално за задочно обучение.

В ръцете си държите 4-то издание (предвидено за задочно усвояване на метода), в което са взети под внимание пожеланията на читателите, по-подробно са описани тънкостите, които оставаха недоразбрани, добавени са нови раздели.

Каня всички читатели на обзорните лекции и тренинги, които периодично провеждам в различни градове на Русия и в чужбина. Или на общуване чрез Интернет.

Напомням – ние живеем в третото хилядолетие. И времето на свръхзвуковите скорости, на междупланетните полети неизбежно разгръща нови възможности не само за технически открития, но и за развитие непосредствено на човешкия разум. Този разум, от който зависи абсолютно всичко. И самочувствието (умението правилно да се отнасяме към здравето си), и усетът (умението да различаваме интуицията от мнителността), и щастието в личния живот (умението да обичаме...).

От автора 

Съдържание

От автора...6
    Какво е свръхобучаемост?...6
Вместо увод...10
Да започнем от началото...15
В богатство и в бедност, в мъка и в радост...18
Състояние на свръхобучаемост...20
Технология 1. Математическо мислене...33
    Проба на мисленето...36
    Живот в образа на гений...39
    Учим се от гениите!...40
    Поставете си цел!...43
    Учим... насън!...45
    Други особености – за шлифоване на     диаманти...46
Технология 2. Спортно майсторство...48
    СибДАФК...52
Технология 3. Бързо овладяване на чужди езици...56
    Нови роли...57
    Живот в образ (сваляне на     ограничаващите прегради)...59
    Обучение с общуване...61
    Наличие на конкретна цел...61
    Защо ни трябват сънища по поръчка?...62
Информация за размисъл. Ефектът на 25-ия кадър...63
    Отзив на Светлана Савелиевна за техниката на 25-ия кадър...66
Информация за размисъл. Свръхзапомняне по метода на Георги Лозанов...67
Технология 4. Красив почерк? Лесно е!...70
Технология 5. Как да стана оратор за два дни?...72
    Свръхобучаемост във всичко?...74
    Тефтерче...75
    Ускоряване на дейността...76
    Чудеса в решето...77
    Мозъчен щурм с 1000% раздаване...79
    На служба във въоръжените сили...80
Технология 6. Да пиеш или да не пиеш?...82
Технология 7. Независимост от зависимостите...86
Технология 8. Избавяне от страховете...89
Технология 9. Ключ към здравето...92
    Екстрено оздравяване...93
    Общо укрепване и възстановяване на организма...95
    Работа с конкретни заболявания, органи и системи...96
    Въздействие чрез китките на ръцете...99
    Въздействие чрез силата на мисълта...101
       Пример с язва на стомаха...101
       Пример с проблемни вени...102
       Продължителност на сеансите...104
       Всеки ден или през ден?...104
       Екстрени действия при травми...104

Технология 10. Сън по поръчка...106
Технология 11. При нас секс няма! Или все пак има?...113
Технология 12. Блиц-включване на свръхобучаемостта...116
Всички сме малко коне......121
    1. За повишаване на силовите показатели...122
    2. За повишаване на издръжливостта...122
    3. За управление процесите на терморегулация...122
    4. За подобряване на зрението...123
    5. За нощно зрение...123
    6. Промяна в отношението на околните...123
    Предупреждение при използване образите на животни...125
Все по-добре, по-добре и по-добре!...126
Технология 13. Основи на целеустремеността...129
    Пример от практиката...136
    Очевидност...138
    Екологичност...138
    Наличие на ресурси за постигане на конкретната цел...139
    Действеност...139
Технология 14. „БЛАГОВЕСТ“...141
       1-и етап на програмата...143
       2-и етап на програмата...143
       3-и етап на програмата...144
       4-и етап на програмата...145

    Частни учители и частни уроци...145
    Информация за размисъл...147
    Изводи...148
Технология 15. Методи за свръхобучение...149
Технология 16. Свръхобучаемост и хармонично развитие на детето...151
Таланти? Таланти. Таланти!...156
Свръхобучаемостта в служба на науката...158
Програма „От способностите до гениалността“...160
Собствен път...163
Отново за способностите и гениалността...166
Вместо заключение...173
Информация за размисъл...175
Приложение към програма „БЛАГОВЕСТ“...176

За автора

Станислав Мюлер е виден руски практикуващ психолог, доктор на педагогическите науки, ръководител на центъра за интелектуално развитие „Град на таланти“, главен редактор на списание „Успех за всички“. Автор е на десетки книги и статии по въпросите за най-новите прогресивни методи за интелектуално саморазвитие, развиване на мисленето, иновативните методи за обучение, възпитание, практическата психология и здравословния начин на живот. 

Създател е и на уникална технология за развитие на паметта наречена „Холографска памет“. Ефективността на този метод е толкова висока, че само след 30 минути встъпително обучение, спомнянето на дадена информация се подобрява почти двойно! 

Станислав Мюлер дълги години провежда обучения за развитие на паметта и свръхобучаемост (повишаване на личната ефективност) както в Русия, така и по света.

 

Company MAXXmarketing GmbH