Разкрийте тайните на личността. Физиогномика и френология. - Издателство Асеневци
   
Разкрийте тайните на личността. Физиогномика и френология.
zoom Увеличи изображението

Разкрийте тайните на личността. Физиогномика и френология.

Цена: 14.95 лв.
ISBN: 978-954-8898-44-7
Автор: Колектив
Корица: Мека
Страници: 228 стр.
Формат: 159х235 мм
Година на издаване: 2014
Издател: Асеневци
Количество: 
Разкрийте тайните на личността. Физиогномика и френология. Разкрийте тайните на личността. Физиогномика и френология. Разкрийте тайните на личността. Физиогномика и френология.

Анотация

Научете как да разбирате за хората повече, отколкото те самите ви казват или биха искали да знаете.

Първата част на книгата е посветена на физиогномиката. Това е познато от древността учение за определяне на психо-емоционалното състояние, характера, болестните предразположения, общото здравословно състояние и дори съдбата на човек по изражението на лицето и очите. Физиогномиката изучава формата и чертите на лицето, отделните негови елементи (чело, вежди, очи, уши, нос, уста, устни, брада, бузи), както поотделно, така и в комбинация. В тази книга е засегната топологията, като дял от физиогномиката. Описани са осем основни морфологични типа хора, обособени въз основа на формата на лицето, характера и темперамента. Разгледани са и някои комбинации, получаващи се от смесването на основните типове. Счита се, че топологията е най-съществената и достъпна част от физиогномиката. В нея няма нищо „мистично“, нищо „загадъчно“ - разглежда онова, което всеки може да види, да пипне, да провери.

Във втората част на книгата ще се запознаете с основните принципи на френологията - учение за разкриване на умствените способности, душевните качества и характера на човека по формите на черепа. Френологията, като учение се основава на многобройни наблюдения и факти, като в значителна степен помага за разкриване характера на събеседника и тайната на неговата личност.

Company MAXXmarketing GmbH