Еволюция на цивилизациите - Издателство Асеневци
   
Еволюция на цивилизациите
zoom Увеличи изображението

Еволюция на цивилизациите

Цена: 9.95 лв.
+ 2.90 лв. за доставка
ISBN: 978-954-8898-52-2
Автор: Густав Льобон
Корица: Мека
Страници: 90
Формат: 143x200 мм
Година на издаване: 2014
Издател: Асеневци
Количество: 
Еволюция на цивилизациите Еволюция на цивилизациите

Анотация

В живота на всеки народ главна роля играе неговата способност към промяна. Ако тази способност е твърде слаба, осъществяването на какъвто и да е прогрес е трудно и нацията е обречена на изчезване; и обратно - ако тя е много голяма, народът губи връзка с миналото си и също загива.

Благодарение на развитието на науката бе снето гъстото покривало, което скриваше от нас древната историята и в миг, пред нашите изумени очи се показа дълго минало, за което никой не подозираше - цял свят от цивилизации, раси и езици. Милиони хора, които са се борили, градили, мислили в течение на хиляди години. Цивилизацията е факелът, чиято светлина се усилва от век на век и пред който са минавали всички народи. 

В това свое класическо произведение Густав Льобон изследва произхода и развитието на цивилизациите, генезиса на идеите, наредбите и вярванията, последователността на явленията и действието на непоколебимите закони, които определят вървежа им. Промените, които на пръв поглед не могат да се забележат, стават очевидни, когато се усилят от подбора и наследственото натрупване през времето. Опитът на вековете не е изгубен за нас!

За автора

Гюстaв Льобoн e световно известен френски психолог, социолог, антрополог и историк. Счита се за един от основоположниците на социалната психология. 

Company MAXXmarketing GmbH