Монтесори вкъщи - сензорно развитие - Издателство Асеневци
   
Монтесори вкъщи - сензорно развитие
zoom Увеличи изображението

Монтесори вкъщи - сензорно развитие

Цена: 14.90 лв.
+ 2.90 лв. за доставка
ISBN: 978-954-8898-66-9
Автор: Наталия Боброва
Корица: Мека
Страници: 112 цветни
Формат: 165x235 мм
Година на издаване: 2015
Издател: Асеневци
Количество: 
Монтесори вкъщи - сензорно развитие Монтесори вкъщи - сензорно развитие Монтесори вкъщи - сензорно развитие Монтесори вкъщи - сензорно развитие

Анотация

Тази книга предлага широк набор от лесноизпълними Монтесори упражнения, които развиват мисленето на детето и неговата сензорна чувствителност. Тук ще откриете, че забавната игра може да разгърне умението на вашето дете да анализира, да определя главното, да вижда закономерностите и да взема обосновано решение. Ще научите как наред с това, се развиват и фината и грубата моторика, ориентацията в равнината и в пространството, концентрацията на вниманието.

Сензорните Монтесори материали са специално създадени, за да покажат на детето абстрактните представи за отделните свойства на предметите. С тези упражнения детето се съсредоточава върху усъвършенстването на някое от сетивата - това може да бъде визуално възприятие, тактилно усещане, слух или обоняние.

С достъпни упражнения, детето научава, че околните предмети са не само големи и малки или тъмни и светли, а и че светът е многообразен. Едно и също нещо може да бъде и по-леко и по-тежко, а друго – да е по-светло. Така, правейки откритие след откритие, детето развива чувствителност към тегло, цвят, форма, пространство. Научава смисъла на размера, количеството и числата. Получава трайни знания и увереност в своите сили.

Упражненията в книгата са подходящи за деца над 3 годишна възраст.

За автора

 

Наталия Борисовна Боброва е сертифициран AMI Монтесори педагог, създател и директор на Монтесори център за ранно развитие, който вече 20 години развива и обучава деца. Има повече от 1000 ученици.

Съдържание

Увод...4
Розовата кула ...8
Разстилане на килимчето...20
Кафявата стълба...22
Кула и стълба...31
Блокове за цилиндри...33
Червените пръчки...42
Цветни плочки...51
Цветни плочки (продължение)...58
Конструкционни триъгълници...66
Конструкционни триъгълници (продължение)...75
Биноминален куб...83
Триноминален куб...86
Цветни цилиндри...89
Пластмасови геометрични фигури...91
Кутия с тъкани ...93
Топлинни плочки...96
Пружинни цилиндри...98

Company MAXXmarketing GmbH